Investeren in een virtueel assistent

De investering in een virtueel assistent

Wat kost de inhuur van een VA? Als je naar het losse uurtarief kijkt, ligt dat tussen de € 35,- en € 45,- exclusief btw. Er zijn ook VA’s met een heel specialistische expertise en dan kan het losse uurtarief oplopen tot € 60,-.

Je begrijpt dat het werken met een VA een investering is. Dat is precies de reden waarom ik niet geloof in het uitbesteden van hapsnap taken, zoals ik bij de blog ‘Kiezen wat je als eerste uitbesteedt’ toegelicht heb. De enige manier om de VA effectief in te zetten, is door haar een rol te geven in het systematiseren van werkzaamheden of haar de uitvoering van reeds gesystematiseerde werkzaamheden te laten doen.

Het virtueel werken heeft een heel groot voordeel. De VA kan ongestoord vanuit haar eigen kantoor, in een paar uur tijd veel werk verzetten. Zodra je over goede werkprocessen beschikt, online tools inzet om zoveel mogelijk het werk te automatiseren en de VA het stukje uitvoering laat doen, kan zij in een paar uur tijd veel doen. Daarnaast kan jij je tijd dan echt beter besteden, namelijk aan operationele taken.

Nu is het werken op uurtarief niet echt overzichtelijk. Je weet op voorhand niet hoeveel tijd de VA aan een taak besteedt. Menig ondernemer schrikt zich rot aan het einde van de maand en vraagt zich dan pas af of het geleverde werk de investering waard was. Er zijn ook andere manieren om een VA in te huren.

Strippenkaart
Sommige VA’s bieden strippenkaarten aan. Je koopt op voorhand een strippenkaart van een x-aantal uren tegen een vaste vergoeding. In de basis is een strippenkaart aantrekkelijker dan een los uurtarief. Zodra je de VA inschakelt en zij voor jou aan de slag gaat, benut ze de beschikbare uren van de strippenkaart. Zijn de uren op, dan neem je een nieuwe strippenkaart af.

Het voordeel hiervan is dat je een VA snel aan het werk kunt zetten. Nadeel is dat je nog steeds de VA hapsnap inzet voor klussen, in plaats van te werken aan de fundering. Daar is meer voor nodig dan af en toe een uurtje.

Maandpakketten
Zelf ben ik een voorstander van maandpakketten. Nog steeds koop je een x-aantal uren in, maar nu op maandbasis. Hierdoor heb je een vast aantal uren per maand ondersteuning en kan je echt heel gericht slagen maken.

Doordat er verschillende maandpakketten zijn, kun je altijd opschalen naar een hoger pakket of natuurlijk downsizen naar een lager pakket. De tarieven van pakketten zijn lager dan een los uurtarief. Hoe hoger het maandpakket, des te lager het tarief waarmee gerekend wordt.

Voordeel is dat je van tevoren precies weet hoeveel je investeert en hoeveel tijd beschikbaar is. De VA reserveert tijd voor jouw bedrijf en je kan op voorhand afspraken maken wanneer zij voor jou werkt. Dit zorgt voor meer continuïteit in de ondersteunende werkzaamheden.

Projecten
Natuurlijk kan een VA ook een project voor jou uitvoeren. Stel, je bent nog niet zover om al op continubasis met een VA te werken, maar je wilt wel heel graag een online tool inzetten. Dan kan de VA dit als project voor jou implementeren.

Een ander veelgevraagde taak is het technisch inrichten en bouwen van een online trainingsomgeving. Typisch een uitgebreide, technisch ingewikkelde klus, die jou heel veel tijd kost en die een gespecialiseerde VA als project voor jou kan uitvoeren.

Hiervoor zal de VA zelf een projectprijs aanbieden, gebaseerd op de hoeveelheid uren die zij verwacht nodig te hebben.

Voordeel is dat je makkelijk een expert inzet om een eenmalig project uit te laten voeren. Nadeel is dat het bij een project blijft en geen continuïteit biedt. Maar voor sommige projecten is dat ook niet nodig.

Wat is voor jou de beste manier om een VA in te huren? Wil je hier eens over sparren of vrijblijvend meer informatie over wat een VA voor jou kan betekenen? Neem dan eens een kijkje op www.daniellesupport.nl, je kunt hier heel makkelijk je vragen stellen via de chat. Bellen of mailen mag natuurlijk ook!

2018-12-23T13:56:13+00:00